Meny:

Fotogallerier:

Nervangsgrisen på nett !

Vi bestiller grisen i slutten av april. Grisen kjøper vi fra Heinrich Jung, økologisk grisebonde i Solør der vi også holder til. Grisen slaktes i september/oktober

Priser for 2015:

Halv gris (ca. 50-70 kg): 92 kroner per kg


Alle priser inkluderer slakt og oppdeling
Vi kan kjøre grisekjøttet til et møtepunkt i Oslo!
Dette koster 200 kroner. 
Grisen kan også hentes selv hos Brovold AS i Stange. 

Fakturagebyr på 35 kroner kommer i tillegg på faktura
(Ingen fakturagebyr på fakturaer sendt med epost)
Alle priser er inklusive moms.

Kontakt oss på mail for forespørsel om gris.
      
Historien bak grisene våre:

I 2011 fikk vi våre første griser! De var en blanding av 3 typer; Durroc, Yorkshire og Landsvin. Vi kjøpte dem som smågris i mai og i oktober blei de slakta. Vi trivdes veldig godt med grisene og alt tyda på at grisene trivdes hos oss også! Og så godt kjøttet blei! Gris blir herved et fast innslag på Nervang framover! I første omgang er det snakk om slaktegris. Disse blir kjøpt som smågris på våren og slaktes på høsten etter en lang sesong her hos oss, med masse frisk luft og plass til å boltre seg fritt omkring. Over tid planlegger vi å utvide til egne avlspurker og på den måten ha smågris fra egne purker.

Grisene våre spiser bare økologisk for og har god plass til å vandre fritt rundt på engene og skogteigen her på gården. Der er det masser av tilgang på gress og alt annet de kan rote opp i jorda. Gris er fantastiske naturlige "traktorer". De har fri tilgang til så mye mat de vil og vann her hos oss og kan når som helst ta seg en liten lur for å fordøye maten. Slik blir det god og glad gris av! Vi er medlem hos Debio og grisene våre er sertifisert økologiske! Vi gjør det vi kan for at grisene våre trives, og det ser det virkelig ut som de gjør også. Her kan griselivet nytes til det fulle!

Vi slakter grisene hos Trygve Brovold AS i Stange. Her blir ikke grisene våre blanda sammen med andre ukjente griser før de slaktes. Grisene blir dermed minst mulig stressa, og gir en bedre kjøttkvalitet. Slakta blir på denne måten så human som mulig. Trygve Brovold er et av de nærest liggende slakteriene, noe som fører til minst transport og stress for grisene og minst utslipp på grunn av unødvendig mye kjøring. Best både for oss og grisene.

For flere bilder av griser, klikk her!

 

 

Nervang Gård / Vemund Lyngås Jensen - Nervang, 2438 Gravberget - Org. nr. 995 155 362 MVA
tel: +47 472 528 98 / +47 922 34 153 - email: kontakt@nervang.com
Medlemsnummer i Norges Birøkterlag: 07 - 7867