Meny:

Fotogallerier:

Nervangbia!

Allerede i 2008 fikk vi våre første bier. Vi kjøpte 4 kuber som vi transporterte opp til gården vår seint på kvelden. Etter 2-3 dager sverma den første. Vi fikk fort oppdage at birøkt ikke var så enkelt som det kanskje kunne virke. Men en liten nedtur eller to har ikke stansa oss fra å fortsette med bier.

Bier er fascinerende skapninger og vi blei fort veldig opptatt av hvordan de jobber og lever for sammen å jobbe for bisamfunnets overlevelse. Og honning er et godt produkt fra biene, selv om det er veldig mye forskjellig man kan få ut av ei kube med bier!

Vi har etterhvert fått mere erfaring med birøkt og har i dag 20 kuber fordelt på 2 bigårder. Våre bifolk er krainer-bier. I årene som kommer satser vi på videre utvidelse av birøkta vår.

Biene våre drives ikke økologisk. Forskjellen på vanlig og økologisk birøkt i Norge er allikevel ikke så stor, ettersom det ikke er tillat med bruk av kjemikalier i bekjempning av bi-sykdommer i Norge, hverken i vanlig eller økologisk birøkt.

Vi har flere produkter vi selger fra biene våre. Honning er en selvfølge. Vi lager også flere forskjellige voksgjenstander, både lys, pyntegjenstander og vår egen lærimpregnering for sko. Se hva vi tilbyr fra biene våre på produkt-sia vår!

Våre bigårder:

  • Gjesåsen1: 12 krainer-bifolk
  • Kynnberget1: ingen bier for øyeblikket
  • Sessåssjøen: 8 krainer-bifolk

 

Nervang Gård / Vemund Lyngås Jensen - Nervang, 2438 Gravberget - Org. nr. 995 155 362 MVA
tel: +47 472 528 98 / +47 922 34 153 - email: kontakt@nervang.com
Medlemsnummer i Norges Birøkterlag: 07 - 7867