Meny:

Fotogallerier:

Aktiviteter i og rundt Gravberget

Aktivitetene i Gravbergsområdet og Finnskogen sentrerer seg rundt villmark og friluftslift, jakt og fiske. Men det finnes andre ting å se og gjøre i selve Gravberget også som er verdt å få med seg om man velger å bli noen dager hos oss. Vi kan arrangere flere ulike aktiviteter ved Nervang Villmarksherberge! Kontakt oss for priser og arrangering av aktiviteter ved Villmarksherberget (se liste under). Ettersom vi arrangerer flere av aktivitene i samarbeid med andre, er det best om man sier i fra så tidlig som mulig til oss.

Om du bare vil gjøre ingenting og komme deg vekk noen dager er Gravberget og Nervang Villmarksherberge det perfekte sted for å nyte skogens fred og ro.

Aktiviteter ved Nervang Villmarksherberge:

Kanoutleie: Det finnes en mengde store og små vann i Finnskogen der man kan dra på både korte og lange padleturer. Den nærmeste store innsjøen til Gravberget er Halsjøen. Kynnavassdraget , ca 20 km unna er et eldorado for padlere. Vi har kanoutleie ved herberget vårt, både for de som bruker oss for overnatting og de som bare vil leie kanoer. Det er mulig å leie opp til 5 kanoer og prisen inkluderer padleårer og flytevester. Se priser under Villmarksherberget.

Guidede turer: Kan organiseres i og rundt Gravberget, med fokus både på historie, kultur og natur.

Hestegrupper: For de som vil benytte seg av Villmarksherberget med egne hester for rideturer, har vi tilgang på gården til billig beitemark for hester som besøker herberget sammen med sine ryttere!

Historiekvelder: For grupper kan vi arrangere en minnerik og stemningsfull kveld rundt ei solid nying (eller inne i lavoen ved dårlig/kaldt vær). Historiekvelden er med forteller som gir en introduksjon til Finnskogens historie, folk og kultur, fra oldtiden og opp til i dag!

I og rundt Gravberget:

Gravberget er ei stille og isolert lita grend nær svenskegrensa og dypt inne i hjertet av Finnskogen. Finnskogleden går tvers igjenom grenda. Det bor om lag 60 mennesker her. Gravberget kirke er av mange beskrevet som en av de mest spesielle kirker som finnes og er definitivt verdt et besøk.

Gravberget kirke: Kirka i Gravberget stod ferdig oppbygd i 1955 og var en gave fra aktieselskapet Borregaard til befolkningen i Gravberget. Kirka er fullstendig dekket av profilert spon og bygd i form av et grantre. Den kan nesten minne om en slags moderne stavkirke. På innsiden er kirka malt med en mengde malerier i lyse, glade farger og har elementer både fra protestantisk, katolsk og ortodokse retninger. Den regnes blant verdens mest særskilte kirker. Gravberget kirke er vel verdt et besøk for alle som kommer innom bygda vår!

Kirka er åpen de fleste dager i juli og har gudstjeneste gjennomsnittlig en gang i måneden med unntak av noen vintermåneder. Inngangspris er 20 kroner (priser for 2007, gjelder ikke for gudstjenester), og omvisning kan organiseres i Gravberget.

Norsk Elgsenter/Gravberget Gård: Storgården i Gravberget er Gravberget Gård. Gården er vel verdt et besøk for sin beliggenhet og historiske betydning for området. Gravberget Gård drives av Norsk Elgsenter, som er et overnattings og konferansesenter der det også spesialiseres på elg. Elg finnes i innhegning og kan besøkes. For større grupper og ved foringstida av elgen må man betale ca 30 kroner per person for å se de. Om sommeren er det åpen kafe ca.5 dager i uka på gården. Se mer informasjon på Norsk Elgsenters hjemmesider her.

Øvre og Nedre Berget Husmannsplass: En restaurert gammel husmanssplass, beliggende over 'sentrum' i Gravberget og ikke langt fra Nervang. Husmannsplassene er fra rundt midten av 1800-tallet, og lå under Gravbergsgården. De blei restaurert i anledning av Finnskogsledens åpning en del år tilbake.Tunet rundt er åpent og fint, med god utsikt utover skogene rundt Gravberget.

Jakt og fiske: Skogene rundt Gravberget har gode og varierte muligheter for fiske både av ørret, gjedde, abbor, harr og andre fiskeslag. Småviltjakt er også mulig om høsten. Skogene rundt er for det meste eid av Statskog og fiskekort og jaktkort må ordnes gjennom disse. Noen områder forvaltes av de lokale jeger og fiskerforeninger. Kontakt oss for mere opplysninger.

Sykling: På Finnskogen er det ikke noen spesielle veier for sykkel, men det finnes flotte muligheter for lange sykkelturer langs skogsbilveier som kan vare fra en enkel ettermiddag til mange dager! Finnskogen er enrom, og med sykkel kan man på en langhelg eller ei uke se flere deler av Finnskogen og komme seg innom flere av skogens sentre som Gravberget, Hof Finnskog, Svullrya og også over på svenske-sia av grensa. De fleste veier på Finnskogen egner seg best for sykler med gode, brede dekk som takler grusveier.

Turer, merkede stier og Finnskogleden: Det finnes utallige merka stier på Finnskogen. Kjentest av disse er Finnskogsleden, et stinettverk som strekker seg over 200 kilometer i grenseland fra nord til sør gjennom Finnskogen. Leden går tvers igjenom Gravberget før den forsvinner nordover mot Trysilveien eller sørover mot Haldammen og videre helt til Morokulien. Nervang Villmarksherberge er et perfekt overnattingssted for vandrende langs leden. Samtidig er matdepoet vårt et sted man kan resupplere seg før man fortsetter vandringen. For mer info om Finnskogsleden og kart over området se hjemmesidene til Finnskogen Turistforening . Vi selger kart over Finnskogen. Se prisene her.

 

Nervang Gård / Vemund Lyngås Jensen - Nervang, 2438 Gravberget - Org. nr. 995 155 362 MVA
tel: +47 472 528 98 / +47 922 34 153 - email: kontakt@nervang.com
Medlemsnummer i Norges Birøkterlag: 07 - 7867